ציפיות ממאמן אומנויות לחימה

תפקיד המאמן 

ראשית כל, התפקיד החשוב ביותר של המאמן הוא לשמור על בריאות המתאמנים.
עליו לתת את הדעת להבדלי רמות, גיל ונסיון בין החניכים, לשים לב מי מתאמן עם מי, מהי רמת הכוח ולדאוג להפריד במידה וצצים עניינים אגו או ריבים בין המתאמנים. אומנויות לחימה במגע מלא הן לא פעם כר פורה להתעוררות רגשית שיכולה להיות גם הרסנית וקשה להתמודדות. לכן חשוב שהמאמן יהיה שם כדי לשמור על הסדר וההרמוניה בין כל המתאמנים שלרוב מגיעים מרקע שונה. במילים אחרות, על המאמן להיות המבוגר האחראי במכון.  
 *שימו לב להתנהלות של המאמן\מדריך עם הכיתה. במיוחד בתחילת הדרך אינכם אמורים להרגיש מאוימים אלא בטוחים. 

טכניקות ותרגילים 

הגעתם לאימון אמנויות לחימה כדי ללמוד את אומנות הלחימה שרציתם ולכן שימו לב איך המאמן מסביר ומעביר את המידע לתלמידים שלו, האם הדרך מובנת והאם בפועל התלמידים מצליחים ליישם את התרגיל\טכניקה. 

אל תצפו מהמאמן לעשות לכם שיעור אישי. זוהי הטעות הגדולה ביותר. באימון קבוצתי תמיד קיימות רמות שונות של נסיון והבנה, ולכן מאמן אחראי ידאג להפריד בין מתחילים ומתקדמים. גם בתוך הקבוצות על המאמן לעבור בין המתאמנים, לשים לב למתקשים, להסביר במילים את הרציונל ואופן הביצוע הנכון של הטכניקה, לתקן ולהדגים שוב, אם צריך.  

 בנוסף לטכניקות, המאמן ילמד תרגילים שיעזרו לפתח את יכולת החשיבה, התגובה והריכוז ההכרחיים. בתרגול בזוגות, שימו לב לביצועים של מתאמנים ותיקים. האם הוא נראה לכם טוב וזורם? מתאמנים ותיקים הם במידה רבה מראה ליכולת ולהדרכה של המאמן.  

חוץ מהיבט הפיזי 

מאמן טוב הוא מורה לחיים ובכדי שתצליחו בתחום אומנויות הלחימה מחובתכם לתת יותר ממה שאתם יכולים באותו רגע! 
בסרטון הבא תראו שהכל בראש ואסור לוותר: הילד בסרטון מתחיל לבכות באמצע מבחן החגורה, 
המאמן עוצר את המבחן ושואל אותו למה הוא בוכה. הילד מספר שקשה לו בגלל הכאב והוא אינו מצליח לחדור את הקרש עם היד השמאלית שלו .המאמן מסביר שגם בחיים יהיו קשיים, אך אסור לוותר וחייבים להמשיך שוב ושוב עד שמצליחים! 

 חיזוק ההיבט הנפשי חשוב לא רק לילדים הלומדים שיעורים לחיים, אלא גם למבוגרים שרוצים לחשל את אופיים. זוהי בהחלט תכונה חשובה אצל המאמן אשר אתם מחפשים! 
באימון הניסיון אל תצפו שהמאמן ידחוף אתכם או ירים אתכם בגלל שאינכם עדיין חלק מהקבוצה. בנקודה זו אינכם נמצאים בחוזק הגופני והנפשי הנדרש לכך, אבל זה יגיע בהמשך. שימו לב לאינטראקציה בין המאמן והחניכים:  כיצד הוא פונה אליהם? האם הוא דוחף אותם עוד כשהם עייפים? האם חשוב לו להסביר ולהעניק תשומת לב לכל מתאמן? האם הוא מצליח לדרבן ולהזריק מוטיבציה אצל המתאמנים?  

נקודה אחרת ולא פחות חשובה: אל תתביישו להעיר למאמן\מדריך בסוף האימון במידה והרגשתם משהו שאינו כשורה! זכותם לקבל את היחס והמקצועיות המגיעים לכם. 

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד