מה זה אוס

אוס היא קיצור של ביטוי יפני נֶגָאִי שִימָסוּ.
בעברית אנא או בבקשה, אוס בא לידי ביטוי בענף אומנויות הלחימה כסימן להבנה וכאמירת תודה.
בנוסף מקור המילה הוא בחיבור בין המילים “אושי” שמשמעותו לדחוף לבין “שינבו” שמשמעותו לעמוד בסבל.
חיבור המילים מעביר למתאמן את מהות שיעורי אומנויות הלחימה!
התמדה, נחישות וסבלנות.

אוס בשפה היפנית

בשפה היפנית לא משתמשים במילה אוס ואפילו נרתעים למשמעה.
זאת מכיוון שהמילה מתפרשת לא נכון, להסכמה ללא חשיבה וישר עולה קונוטציה צבאית.
אבל הביטוי הנכון והמלא שכן משתמשים בו: “או נגאי שימסו” אשר אומרת “אנא למדני”.
בענף אומנויות הלחימה כאשר אנו משתמשים בביטוי “אוס” הכוונה להראות את השאיפה המתמדת ללמידה ולרכישת ידע וניסיון מכל אחד ואחת.
זאת אומרת כשאנו מגיעים לאימון אנו לא מתעסקים בטפל אלא בעיקר: למידה.
אתם לא חייבים להסכים לכל דבר או לחשוב שזאת הדרך הנכונה.
אבל כבר הגעתם לאימון תיקחו כמה שאתם יכולים ואל תתעסקו במה המאמן או המתאמן האחר טעה.
ניתן ורצוי אפשר לתת הארה קטנה למתאמנים פה ושם אבל אל תהפכו את עצמכם למאמנים.

מתי אומרים אוס

לרוב אומרים את המילה אוס באימוני אומנויות לחימה מסורתיות יפניות אך ישנם מכוני אומנויות לחימה שאימצו את המילה בזכות עברו של המאמן או כדרך להעביר את המהות של האימון למתאמן.
את המילה אוס אומרים כשנכנסים או יוצאים מהמכון יחד עם קידה, אבל השימוש העיקרי שלו נעשה בזמן הלימוד כאשר אנחנו אומרים שלום לבן זוג לאימון וכאשר מתחילים להילחם בנוסף אנו נשתמש במילה אוס במקום לומר כן או אני מבין.

למה אומרים אוס

אימוני אומנויות לחימה יכולים להיות מסוכנים, לכן חייבת להיות הקשבה למאמן\מדריך בכדי למנוע פציעות מיותרות ואו ריבים שעוללים לקרות.
כשאנו אומרים “אוס” אנו מוותרים על האגו שלנו ומבינים שבתוך מכון אומנויות הלחימה אנחנו תלמידים ויש מורה אשר אחראי עלינו ואנו צריכים לסמוך על דעתו למרות שיש לנו דעה שונה.
לדוגמה: מישהו בעט בכם מתוך לחץ בלי כוונה בתרגיל של אגרופים, יכול להיבצר בתוכם דחף להחזיר כי “איך הוא העז לפגוע בי, אני אראה לו מה זה” אבל המאמן מפריד ואומר לכם לקוד קידה או להתחבק וכאן תצטרכו לוותר על האגו שלכם ולהבין שאתם נמצאים בתוך מקום לימודי ואין צורך או זה לא המקום לריב בו.

המילה אוס תעזור לכם להשתפר

האימונים ידרשו מהמתאמן להגיע לקצה היכולת כדי לחזק את רוח וגוף הלוחם.
במקום לומר “אני לא יכול” צריך המתאמן לאמר “אוס” אשר מבטא במילה אחת את הנכונות של המתאמן להמשיך למרות הסבל והלחץ שעובר עליו.
כדי שבאמת תוכלו להשתפר תצטרכו להאמין בכל לבכם ולוותר על האגו בכדי להתרכז אך ורק בהצלחתכם!

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד